MJK-HM-logo-500

Om os

Om MJK Limfjorden

Vi er en klub på ca. 20 ret så forskellige medlemmer, men vi deler alle glæden ved at arbejde med vores modeljernbane, og vi sætter meget stor pris på det sociale samvær, når vi mødes 2 gange om ugen.


Vi er en blandet flok med en masse forskellige baggrunde, som vi forsøger at udnytte bedst muligt. Det vi ikke kan på forhånd, forsøger vi så at lære os. Vi har således mange kompetencer i klubben.


Vi kører toskinneformat i H0 (af nogle kaldet DC) med digital styring af togene, suppleret med to smalsporsformater (H0e og H0m) og lidt Faller Car System.


Vores anlæg tager udgangspunkt i et alpint landskab, hvor togene skal køre i adskillige niveauer. Det meste af det er fri fantasi, men der er også afsnit, hvor vi bygger efter kendt forbillede. F.eks. skal vores største banegård være en kopi af Arth-Goldau i Schweiz, og et andet sted på anlægget bygger vi en kopi af den kendte Pianotondoviadukt  - også i Schweiz - hvor banen snor sig i flere helixer -  se flere detaljer i opslaget om vores sporplan.


Klubben ejer selve sporanlægget med boostere og signaler m.v., men intet kørende materiel, så det er op til det enkelte medlem hvilke tog, der køres med, når vores hovedstrækning om forhåbentlig ikke så lang tid er klar til brug. Derfor har vi heller ikke noget krav til tidsepoke eller oprindelsesland for det kørende materiel. Det enkelte medlem kan således medbringe, hvad han nu har på hylderne derhjemme, eller komme uden tog, for der er ikke noget krav om, at man har noget tog selv.


Medlem af DMJU

Læs klubbens vedtægter

IMG_3830 - Lidt om os-P

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.