MJK-HM-logo-500

Klubbens historie

Klubbens historie


Modeljernbaneklubben Limfjorden blev stiftet i 2006. Efter at have boet på to forskellige adresser i Nørresundby, hvor vi ikke var sikre på at kunne blive boende, fandt vi i 2017 vores nuværende lokaler på K. Christensensvej 2K, på toppen af Skalborg bakke. Her er vi så begyndt næsten forfra for 3. gang. Vi råder over ca. 200 m2, hvoraf rummet til anlægget er ca. 150 m2.


Indkørsel til klubben


Resten er værksted til bl.a. arbejde med servicering af vores tog, husbygning, fremstilling af træer og elektronik. Desuden har vi her køkken og toilet. Derudover har vi et hyggeligt opholdsrum og et ganske velorganiseret lager.

Oprindeligt fungerede lokalerne som velfærdsrum for en gammel maskinfabrik, senere som lager for epoxymaling. Det første år gik primært med at få etableret et ordentligt varmeanlæg og en anvendelig belysning samt få væltet et par vægge og blændet nogle vinduer. Vi fik også lavet en sporplan hovedsageligt med schweizisk forbillede. Så kunne vi gå i gang med at lave træskelettet til vores bane.


Efterhånden har vi fået lagt så mange spor og lavet så meget strømforsyning, at vi også kan få tog på banen. Der er dog slet ikke bygget landskab endnu, så det bliver næste store opgave. Det glæder vi os meget til. Vi har en del huse med os fra de tidligere anlæg, som vi skal have indpasset.


Vi er medlem af DMJU og deltager med stor fornøjelse i Åbent Hus-arrangementer.


Medlem af DMJU

Læs klubbens vedtægter

IMG_0773 (002)ORIG - FRI-P

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.